over voor:beeld

voor:beeld is een ontwerpstudio voor wetenschappers, door een wetenschapper-slash-kunstenaar.

Zoals de naam al verraadt, ben ik er voor beeld: alles wat vormgegeven moet worden, maar waarvoor het jou aan creativitijd ontbreekt, kun je door mij laten doen. Zo kun je bij me terecht voor o.a. illustraties, covers voor dissertaties, grafieken en figuren, infographics, en zelfs complete wetenschappelijke posters en presentaties.

Ik besteed veel aandacht aan de vorm, maar verlies daarbij nooit de inhoud uit het oog: het blijft namelijk wel wetenschap, en wetenschap moet kloppen.

voor:beeld is begonnen zodat fijne visuals niet alleen bereikbaar zijn voor verkapte kunstenaars, maar voor alle wetenschappers − het enige wat je hoeft te doen, is mij mailen.

over mij

Ik ben Joske Piepers (1992). Al sinds ik een pen kan vasthouden ben ik altijd aan het tekenen, maar ergens onderweg heb ik de afslag naar de kunstacademie gemist om per ongeluk wetenschapper te worden.

Van saaie dingen krijg ik jeuk en van droge wetenschap word ik verdrietig, dus stop ik veel tijd en moeite in vormgeving. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wetenschappelijke bevindingen dan niet alleen leuker zijn om naar te kijken, maar ook makkelijker te begrijpen − zowel voor collega’s als voor leken.

Ik heb zelf taal- en communicatiewetenschap gestudeerd in Nijmegen, en werk sinds september 2020 als promovenda aan de universiteit van Tilburg. Mijn promotieonderzoek wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).